Blog

Zalm uit de oven met rozemarijn en honing

Gerecht voor 2 personen Zalm uit de oven met rozemarijn en honing Verwarm de oven voor op 200 gradenDoe een klein scheutje olie in een ovenschaaltjeLeg hier de stukken zalm…

Gerecht voor 2 personen Zalm uit de oven met rozemarijn en honing Verwarm de oven voor op 200 gradenDoe een klein scheutje olie in een ovenschaaltjeLeg hier de stukken zalm in.Snijd een citroen door de helft en daarna in hele dunne plakjes en leg 3 of 4 halve plakjes citroen op de zalm.Bestrooi met wat […]

Lees meer

Gebakken schorseneren, de vergeten groenten

Gerecht voor 4 personen Gebakken schorseneren, de vergeten groenten Schorseneren, zo lekker en we eten een het bijna nooit. Spoel de schorseneren onder stromend water, schil de schorseneren met een…

Gerecht voor 4 personen Gebakken schorseneren, de vergeten groenten Schorseneren, zo lekker en we eten een het bijna nooit. Spoel de schorseneren onder stromend water, schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze onmiddellijk in koud water. Kook de schorseneren in licht gezouten water gaar. Giet ze af in een vergiet. Verfris ze onmiddellijk onder koud […]

Lees meer

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Gerecht voor 4 personen Hertenbiefstuk met rode wijnsaus Een echte klassieker voor de feestdagen. We beginnen met het maken van de rode wijnsaus, die kun je namelijk makkelijk bewaren. Snipper…

Gerecht voor 4 personen Hertenbiefstuk met rode wijnsaus Een echte klassieker voor de feestdagen. We beginnen met het maken van de rode wijnsaus, die kun je namelijk makkelijk bewaren. Snipper de sjalotjes en hak het teentje knoflook fijn. Verhit een beetje roomboter in een pannetje en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Voeg vervolgens […]

Lees meer

Pasta vongole

Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet…

Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente. Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit […]

Lees meer

Moussaka met bechamelsaus

Gerecht voor 4 personen Moussaka met bechamelsaus Bak de plakken aubergine, eventueel in 2 delen, in 4 eetlepels olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in…

Gerecht voor 4 personen Moussaka met bechamelsaus Bak de plakken aubergine, eventueel in 2 delen, in 4 eetlepels olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan, voeg gehakt toe en bak het in circa 10 minuten rul en bruin. Voeg ui, knoflook, 2 eetlepels peterselie en oregano toe […]

Lees meer

Risotto van tijm en tomaat

Gerecht voor 4 personen Risotto van tijm en tomaat Fruit de versnipperde sjalot in een beetje olijfolie. Voeg hier de risottorijst aan toe. Wanneer de risottorijst glazig wordt, voegt men…

Gerecht voor 4 personen Risotto van tijm en tomaat Fruit de versnipperde sjalot in een beetje olijfolie. Voeg hier de risottorijst aan toe. Wanneer de risottorijst glazig wordt, voegt men de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm er aan toe. Roer regelmatig in de rijst en bevochtig telkens weer met de groentenbouillon. Wanneer de […]

Lees meer

Lauwwarme paling pasta

Gerecht voor 2 personen Lauwwarme palingpast Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Op kamertemperatuur komt de smaak van gerookte paling het beste tot zijn recht.…

Gerecht voor 2 personen Lauwwarme palingpast Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Op kamertemperatuur komt de smaak van gerookte paling het beste tot zijn recht. Snijd de palingfilets in reepjes en vervolgens elke reepje in vier stukjes. Kook de pasta el dente (zout naar smaak aan het water toevoegen). Maak […]

Lees meer

Lamsfilet met vijgensaus

Gerecht voor 4 personen Lamsfilet met vijgensaus Verhit 5 el vloeibare margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom aan in ca. 4 minuten. Bestrooi het met zout…

Gerecht voor 4 personen Lamsfilet met vijgensaus Verhit 5 el vloeibare margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom aan in ca. 4 minuten. Bestrooi het met zout en peper, haal het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Schil intussen de vijgen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper […]

Lees meer

Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus

Gerecht voor 2 personen Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het…

Gerecht voor 2 personen Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus Breng in een pan de slagroom en de fond aan de kook. Breng pittig op smaak met peper en zout. Zet het vuur zeer laag (eventueel pan op een vlamverdeler), zodat het vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren). Leg de kalfsoesters in de pan (zorg […]

Lees meer

Pasta pesto salade met gegrilde kip

Gerecht voor 4 personen Pasta pesto salade met gegrilde kip Zet een pan met water op het vuur voor de pasta, breng aan de kook. Voeg de pasta toe en…

Gerecht voor 4 personen Pasta pesto salade met gegrilde kip Zet een pan met water op het vuur voor de pasta, breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en roer hier 1 el olijfolie doorheen. Zet de pasta weg en laat afkoelen. Snij […]

Lees meer

Zoek je liever zelf een passende wijn? Gebruik dan onze handige tool!

Soort wijn
Soort gerecht
Zalm uit de oven met rozemarijn en honing
Gebakken schorseneren, de vergeten groenten
Hertenbiefstuk met rode wijnsaus
Pasta vongole
Moussaka met bechamelsaus
Risotto van tijm en tomaat
Lauwwarme paling pasta
Lamsfilet met vijgensaus
Ge­po­cheer­de kalfs­oes­ters met cog­nac­saus
Pasta pesto salade met gegrilde kip

Wijnliefhebbers over ons...

Marlène Nuenen
Fantastisch advies gehad van Franca over de juiste witte wijn voor bij mijn Thais gerecht.… + Lees volledige review
Erwin Son
Afgelopen weekend een paar heerlijke witte wijntjes geproefd, maar met name de Gavi van Mine… + Lees volledige review
T. Maarssen Helmond
Heerlijke fles wijn gevonden. Bedankt voor het goede advies! + Lees volledige review
H.J Scholten Oegstgeest
Ripasso Valpolicella en een Dolcetto besteld voor een etentje, een goede keus geweest!  Voor de… + Lees volledige review
Donkers Den Bosch
Ondanks december drukte snel geleverd, ik had voor het eerst een Arneis witte wijn besteld… + Lees volledige review
Marnix Gillessen Tilburg
Voor de eerste keer wijn besteld, geen bovengemiddelde keus maar de wijn was wel erg… + Lees volledige review
Jasper Kleijn Apeldoorn
Dolcetto van Aurelio Settimo en Barbera wijn, wat lekkere wijn. + Lees volledige review
Ralph van Bokhoven Helmond
Bedankt voor dit mooie assortiment aan wijnen! Goed advies, snel geleverd, inclusief een mooi proefflesje… + Lees volledige review

Tips of advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Heb je een feestje, diner of luxe barbecue? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte wijn. Neem daarvoor gerust contact met ons op voor tips of advies! Je kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken.

0499 725 080 Bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur

info@wijngeheimen.nl Altijd binnen 2 werkdagen een reactie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×